Ha valami, akkor a túró jó barátunk a magas fehérjetartalmának köszönhetően.
Én mindenhogy szeretem, legyen az egy házilag elkészített túrókrém, vagy töltelék a fehérje, vagy szénhidrátcsökkentett palacsintába.
Ez az isteni pite recept bárhogy variálható, alapreceptnek számít, így almával, meggyel, mákkal is kitűnően variálható.
Tészta hozzávalói:
200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék Itt elérhető:Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g
50 g eritrit Én ezt használtam: Éden Prémium Eritrit 500g
1 g himalaya só Én ezt használtam Szafi Reform Himalaya Kristálysó fehér finomszemcsés 500g
60 g folyékony kókuszolaj Én ezt használtam Éden Prémium Kókuszolaj Üvegben 1000ml
25 g kókuszkrém Én ezt használtam Coco4me Kókusztejszín 200ml
3 db M-es tojás (156 g)
30 g 100%citromlé Én ezt használtam Biorganik Bio Citromlé 100% 1000ml
+10 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g
Töltelék hozzávalói:
500 g túró
80 g eritrit Én ezt használtam Éden Prémium Eritrit 500g
20 g vaníliás eritrit Én ezt használtam Szafi Reform Vaníliás Ízű Eritrit 500g
15 g bio citromhéj
25 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék lisztkeverék Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g
Sütéshez:
23,5×19,5 cm-es (belső méret) sütőpapírral bélelt tepsi
Tészta elkészítése:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük, míg a tölteléket összeállítjuk.
Töltelék elkészítése:
Morzsoljuk össze az édesítőt, és a lisztet a túróval majd rakjuk bele a citromhéjat és alaposan keverjük őket össze.
Ha elkészültünk a töltelékkel állítsuk össze a pitét:
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 2 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindkettőből 23,5×19,5 cm-es lapot.
Rakjuk az egyik tésztát a tepsi aljába.
Egyenletesen osszuk el rajta a tölteléket és simítsuk el a tetejét.
Végül fedjük be a másik lappal.
A felső lapot nyomkodjuk a töltelékre és hústűvel, sűrűn szúrjuk át a tésztát a tepsi aljáig (így nem fog felpúposodni sütés alatt.)
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 35 perc.
Hűtsük a tepsiben 10 percig, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből és rakjuk rácsra.
Fogyasztás előtt szórjuk meg porcukorhelyettesítővel és vágjuk 20 szeletre.