Ha valaki, akkor én kifejezetten tiltakozom minden zselés állagú étel ellen, de ez a pici magocska levett a lábamról. Isteni ízével, számos lehetőségével és a zselés, mégis ropogós jellegével nagy kedvenc lett a kis étkezéseimnek.
Összetevők:
2 csapott evőkanál (kb.10 g) cukrozatlan kakaópor Én ezt használtam: Greenmark Bio Kakaópor 200g
1 bögre cukrozatlan növényitejhelyettesítő (2,5 dl) pl.: kókusztej Én ezt használtam: Aroy-D Kókusztej 1000ml
1/3 bögre- 5 csapott evőkanál (40g) chia mag Én ezt használtam: Éden Prémium Chia Mag 500g
1 csipet fahéj Én ezt használtam: Szafi Reform Paleo Fahéj őrölt 30g
0,5 kávéskanál vanília kivonat
7,5 g cukorhelyettesítő Én ezt használtam: Dia-Wellness Paleolit Cukorhelyettesítő 1: 4 500g
(A cukorhelyettesítőnél én 4:1-hez cukrot használtam, így figyelembe vettem, hogy a négyszeres erősség miatt kevesebb kell belőle. Lehet mást is használni, de fontos figyelni az édesítő erejét.)
Díszítés:
Tetejére lehet tenni friss gyümölcsöt, vagy szórhatunk rá magokat. Pl.: mandula
Nagyon finom rá a kakaobabtöret Itt elérhető Biomenü Bio Perui Zúzott Kakaóbab 125g, kókuszchips Itt elérhető: Éden Prémium Bio Kókuszchips 100g, granola Itt elérhető: Hester’s Life Chocolate Granola Csokoládés 320g.
Fűszerezhetjük pl: cayenne borssal Itt elérhető: Erdészné Konyhája Őrölt Cayenne Bors 30g,vagy mentával.
Elkészítés:
1. Egy tálban, amit mikróba is használhatunk, keverjük össze a kakaóport a cukorral, fahéjjal meg a vaníliával. Adjuk hozzá a chia magot, szintén keverjük össze.
2. A tejet melegítsük egy bögrébe, hogy ne hűtőhideg legyen és a kakaó is jobban eldolgozható legyen. Majd öntsük a keverékhez és keverjük össze.
3. Amikor már jól bekocsonyásodott, akkor fogyaszthatjuk, de berakhatjuk a hűtőbe pár órára, ha hideg desszertet szeretnénk. Legalább 1 óra kell, hogy elérjen egy megfelelő állagot.
Tipp: A folyamat gyorsításához egy kis időre az egészet mikróba tehetjük, majd hűtőbe lehet pihentetni. Érdemes előre dolgozni vele és este elkészíteni, így éjszaka elvégzi a dolgát. Fontos, hogy a magokat meleg érje, mert hideg nedvesség hatására nem fognak „kibontakozni” és nem lesz puding állaga