Kedves Vásárló!

Tájékoztatunk, hogy a kiszállítás 2022.10.29. (szombat) és 2022.11.01. (kedd) között SZÜNETEL.
Megértésed köszönjük!

Linzer

Linzer

A karácsonyi készülődés első receptjeként hozom ezt a klasszikus süteményt, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Tészta recept

150 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék  Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g

40 g őrölt mandula Én ezt használtam: Natur-Food Mandulabél 200g

30 g kristályos eritrit Én ezt használtam: Naturmind Eritritol 500g

20 g vaníliás eritrit Én ezt használtam: Szafi Reform Vaníliás Ízű Eritrit 500g

1 g himalaya só Én ezt használtam: Naturmind Himalaya Kristálysó Finom Fehér 500g

10 g citromhéj

20 g 100% citromlé Én ezt használtam: Alce Nero Bio 100% Citromlé 250ml

2 db M-es tojás (104 g)

1 db M-es tojás sárgája (18 g)

40 g kókuszolaj Én ezt használtam: Trendavit Kókuszolaj 1000ml

+ 12 g lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

 

Töltelék

150 g kajszibarack lekvár Én ezt használtam: Dia-Wellness Kajszi Lekvár 380g

 

Elkészítés

Mérjük ki külön edénybe a száraz alapanyagokat és a citromhéjat.

Adjuk hozzá az olajat és morzsoljuk össze.

Egy kisebb edénybe keverjük össze a tojásokat a citromlével, majd öntsük a liszthez és gyúrjuk össze.

Ezután takarjuk le  fóliával és rakjuk a tésztát 20 percre a hűtőbe.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát (ha nagyon megkeményedne és törik, ne ijedjünk meg, mert a kezünk melegétől meg fog puhulni és könnyen tudunk vele bánni ).

Nyújtsuk 4 mm vastagra és szúrjunk belőle egész, valamint  lukas közepű formát.

(Az első nyújtás során még több alálisztezést igényel, de a későbbikekben már alig kell, nem ragad.)

A leeső széleket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk ki, míg az összes tészta elfogy.

Rakjuk őket a tepsire.

Süssük papíros tepsi 180°C-on kb. 15 percig. Ha kihűltek a linzerek töltsük meg őket a lekvárral és rakjuk őket jól záródó dobozba.

Másnapra megpuhulnak. (Ha reggel készítjük, akkor már estére jó lesz.)

Fogyasztás előtt szórjuk meg őket por eritrittel.

  • Date: 2018-12-03

RELATED PROJECTS

Értesülj akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozás a Lifestylexpress hírleveleire


MIT KERESEL?