A nevéhez hűen diétás, természetesen cukormentes sütemény.
Ízében kellemesen keveredik a piskóta és a vaníliás krém édessége a gyümölcs savanykás zamatával
Hozzávalók:
Elkészítés
- A tojássárgáját és fehérjét szétválasztjuk két edénybe. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját pedig habosra keverjük ízlés szerint édesítővel (a liszt alapból édesítőszeres, vigyázzunk ne legyen túl édes) majd hozzákeverjük a 4 púpos ek lisztet. Ha sikerült csomómentesre keverni, hozzáadjuk a fehérje felét és robotgéppel összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a maradék habot figyelve, hogy ne törjük össze. 28 cm átmérőjű tortaformában készre sütjük (200 C fokon 20 perc).
- Amíg sül a piskóta a vanília pudingot felfőzzük 8 dl tejjel és édesítőszerrel. Majd a kész piskótára öntjük.
- Az erdeigyümölcs mixet 1dl vízzel fedő alatt főzni kezdjük, majd mikor már a java szétfőtt, de még darabos hozzáadjuk a zselatint és folyamatos kevergetés mellett 1 percig főzzük, majd a vaníliapuding tetejére öntjük és egyenletesen szétoszlatjuk, majd kihűtjük.
- A kókusztejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd eloszlatjuk a sütemény tetején.
Köszönet a receptért Vancsik Henriettának 🙂