Ennek a receptnek az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Nem kell hozzá sok hozzávaló, egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Összetevők:
250 g zsírszegény natúr joghurt
100 g teljes kiőrlésű zabliszt Én ezt használtam: Eccofood Teljes Kiőrlésű Zabliszt 1000g
2 darab tojás
4 tk sütőpor Én ezt használtam: Bioreal Bio Foszfátmentes Sütőpor 3x10g
6 tk őrölt fahéj Én ezt használtam: GreenMark Bio Őrölt Fahéj 10g
20 g eritrit Én ezt használtam: Éden Prémium Eritrit 500g
150 g áfonya
tetejére porcukor Én ezt használtam: Dia-Wellness Porcukor Helyettesitő 500g
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojás fehérjét habbá verjük.
A natúr joghurtot, az eritritet, a sütőport, valamint a zablisztet alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd végezetül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshab, beleforgatjuk a fehérjét is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, a tetejére szórjuk az áfonya szemeket.
Fahéjjal megszórjuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.