Az azuki bab gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás.
Serkenti a vese működését, természetes vérnyomás-, koleszterin- és inzulinszabályozó.
Felhasználható ragukhoz, salátaként, szalsza alapjaként, szendvicsekhez is használható. Távolkeleti ételek fontos összetevője. Csíráztatva salátaként fogyasztható.
Főzési ideje kb 45 perc
Candida diétába is beépíthető. A csíráztatott bab azonban csak főve ajánlott a candida diétában.
Glikémiás index: 35
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1493 / 357
Fehérje (g / 100 g) 21,5
Szénhidrát (g / 100 g) 58,4
Zsír (g / 100 g) 1,6
Élelmi rost (g / 100 g) 7,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, E
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.