A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény.
Proteinben illetve rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Gyorsan megpuhul, nem szükséges áztatni. Kiváló levesek, szószok, pürék készítéséhez.
Főzési ideje kb 10-20 perc. Ez idő alatt elveszíti vörös színét (inkább sárgás színűvé válik) és pürés állaga lesz.
Glikémiás indexe: 21 (alacsony)
Ha óvatosan bánunk a fűszerekkel, remek fogyókúrás étel. Candida diéta alatt is fogyasztható. Természetben előforduló formájában gluténmentes.
Tápanyagtartalom:100g-ban átlagosan
(kJ / kcal) 1572/ 376
Fehérje (g / 100 g) 23,7
Szénhidrát (g / 100 g) 67,4
Zsír (g / 100 g) 1,3
Ásványi anyagok: vas, magnézium
Vitamin: B1
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.