A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz.
Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat.
Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket.
A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk Így csökkenni fog a főzési ideje.
A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia: 1483kJ/ 350kcal
Fehérje:12.5g
Szénhidrát:69.8g
Zsír:1.5g
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.