Kedves Vásárló!

Tájékoztatunk, hogy a kiszállítás 2022.10.29. (szombat) és 2022.11.01. (kedd) között SZÜNETEL.
Megértésed köszönjük!

Nature Cookta Gesztenyeliszt 500g

Nature Cookta Gesztenyeliszt 500g

Nem kell lemondania a liszttel készült ételekről, ha a búzaliszt legtökéletesebb alternatíváját, az édeskés ízű gesztenyelisztet használja a konyhában. Erős aromája miatt elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a gesztenye semmivel sem összetéveszthető, jellegzetes ízét. A Nature Cookta Gesztenyeliszt az Európai Unióból (Olaszországból) származik.

Először 15-20 napig 45-50°C-on szárítják, majd géppel hántolják. A törmelékek eltávolítása után az egészet átszitálják. Fém tárolókban szállítják, majd géppel és kézzel is átválogatják, ezután őrlik finomra.

A receptben megadott mennyiséget 100%-ban is helyettesítheti gesztenyeliszttel, de más lisztekkel is keverheti. Az állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez, azonban kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz. (Mindössze 76 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben.) Kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyorós, mandulás, gesztenyés, mézes és csokoládés finomságokhoz.

Felhasználásával nagyon jó kekszeket, palacsintákat, kelt tésztákat készíthetünk. Íze nagyon jól harmonizál a gnocchi tésztájában is. Az olaszokhoz hasonlóan alkalmazhatjuk különféle kásákhoz vagy a náluk népszerű castagnaccio süteményhez is, mely fenyőmaggal, rozmaringgal, mazsolával gazdagított desszert.

Kiszerelés: 500 g

Egységár: 6,19.-/g

3.095 Ft

  • Márka: Nature cookta
  • Mentes: cukormentes, gluténmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, laktózmentes, paleo, szójamentes, tejmentes
Cikkszám: NCGL500 Kategóriák: ,

Nem kell lemondania a liszttel készült ételekről, ha a búzaliszt legtökéletesebb alternatíváját, az édeskés ízű gesztenyelisztet használja a konyhában. Erős aromája miatt elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a gesztenye semmivel sem összetéveszthető, jellegzetes ízét. A Nature Cookta Gesztenyeliszt az Európai Unióból (Olaszországból) származik.

Először 15-20 napig 45-50°C-on szárítják, majd géppel hántolják. A törmelékek eltávolítása után az egészet átszitálják. Fém tárolókban szállítják, majd géppel és kézzel is átválogatják, ezután őrlik finomra.

A receptben megadott mennyiséget 100%-ban is helyettesítheti gesztenyeliszttel, de más lisztekkel is keverheti. Az állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez, azonban kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz. (Mindössze 76 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben.) Kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyorós, mandulás, gesztenyés, mézes és csokoládés finomságokhoz.

Felhasználásával nagyon jó kekszeket, palacsintákat, kelt tésztákat készíthetünk. Íze nagyon jól harmonizál a gnocchi tésztájában is. Az olaszokhoz hasonlóan alkalmazhatjuk különféle kásákhoz vagy a náluk népszerű castagnaccio süteményhez is, mely fenyőmaggal, rozmaringgal, mazsolával gazdagított desszert.

 

Összetevők: 

100% gesztenyeliszt

Átlagos tápérték 100 g-ban:

energia: 1436 kJ/343 kcal

zsír: 4 g

amelyből telített zsírok: 0 g

szénhidrát: 76 g

amelyből cukor: 0 g

fehérje: 6 g

só: 0 g

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.

 

Additional Information

Weight 500 g

Tudástár

A gesztenyeliszt a történelemben

Míg a gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján, addig Olaszországban már több száz éve ismerik: a középkori Itáliában a búzaliszt konkurense volt. Gesztenyeünnepet októberben nem csak Toszkána Marradi nevű falujában tartanak, hanem a vasi Velem községben is. Franciaországban manapság is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. A gesztenyeliszttel készített kenyérlepény (focaccia castagna) az egyik legősibb és legismertebb olasz receptek között szerepel. Magyarországon főként Göcsejben és az Őrségben volt nagy hagyománya a gesztenyelisztből készült ételeknek, hiszen ezen a területen nem termett meg a gabona.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nature Cookta Gesztenyeliszt 500g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Termékajánló

Értesülj akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozás a Lifestylexpress hírleveleire


MIT KERESEL?