A lenmag finomra őrlésével készült. Beltartalmi értékeivel előkelő helyet kapott az Omega-3 zsírsavak második legfontosabb növényi forrásaként. Alkalmazható székrekedés kezelésére intenzív folyadékbevitellel együtt, például levesbe, joghurtba keverve. Egyéb ételekben is jól illeszkedik az egészséges étrendhez. Kenyérsütésnél, vagy pl. müzlibe keverve sokoldalú kiegészítője lehet a természetes étrendet ke A lenmagliszt hőkezelt (sütött-főzött) ételekben jól felhasználható, tojás helyett is alkalmazható. A lenmagolaj hidegen történő préselése után a fennmaradó anyag finomra őrlésével készül a zsírtalanított lenmagliszt, ami magas fehérje-, rost-, de alacsony szénhidrát- és zsírtartalmával mind a fogyókúrázók, mind a vegetáriánusok étrendjébe illeszkedik. A liszt egy részének helyettesítése lenmagliszttel növeli a pékáru rost-, vitamin-, ásványianyag- és fehérjetartalmát, miközben csökkenti kalóriaértékét és szénhidrát tartalmát.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2182 kJ (526 kcal)
Fehérje: 22,2 g
Zsír: 42,3 g
Szénhidrát: 14,1 g
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.