Ez a recept kedvence lesz a mediterrán ízek kedvelőinek.
Az olaszos fűszerkeverék és az olajbogyó igazán behozza a konyhába a hangulatot.
Jól illik hozzá a paradicsom, feketeerdei sonka és a mozarella is.
Jobban nem is indulhatna a reggel, különösen úgy, hogy egy tartalmas, gluténmentes, laktózmentes és szénhidrát csökkentett finomságról van szó.
Hozzávalók:
200 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g
3 g Szafi Reform himalája só Itt elérhető: Szafi Reform Himalaya Kristálysó fehér finomszemcsés 500g
2 g Szafi Reform olaszos fűszerkeverék Itt elérhető: Szafi Reform Paleo olaszos fűszerkeverék 50g
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
50 g szoba hőmérsékletű cocomas (kókuszkrém, kókusztejszín) Én ezt használtam: Cocomas Natur Kókuszkrém 200ml
20 g almaecet Én ezt használtam: Byodo Bio Almaecet 500ml
50 g langyos víz
45 g aprított fekete olajbogyó
+15 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g
Sütés előtti kenéshez:
5 g tojássárga
10 g víz
Szóráshoz:
10 g magkeverék Én ezt használtam: Natur-Food Saláta Magkoktél 50g
– bármilyen maggal megszórható, vagy tejfogyasztóknak reszelt sajttal is nagyon nagyon finom lehet!
Tészta elkészítése:
Mérjük ki egy edénybe a hozzávalókat (a liszt és az olajbogyó kivételével), jó alaposan keverjük el kézi habverővel, majd keverjük bele az olajbogyót, adjuk hozzá a lisztet és jó alaposan gyúrjuk csomómentesre.
Nagyon lágy, ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után, lisztezett felületen lesz formázható.
Pihentessük a tésztát 15 percig.
Ezalatt béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Keverjük össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel.
Mérjük ki a szóráshoz a magkeveréket.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő darabra.
Szintén lisztes felületen gombócozzuk ki a tésztadarabokat, majd egyenként formázzunk belőlük bucikat.
Rakjuk őket a tepsire.
Kenjük le a tojással és szórjuk rá a magkeveréket.
Sütése:
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 45 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A bucik sütés után kissé ropogósak de később bepuhulnak.
Az alap recept Szafi recept, az elkészült termék saját készítés a képpel együtt.