Kedves Vásárló!

Tájékoztatunk, hogy a kiszállítás 2022.10.29. (szombat) és 2022.11.01. (kedd) között SZÜNETEL.
Megértésed köszönjük!

Olivabogyós Bucik

Olivabogyós Bucik

Ez a recept kedvence lesz a mediterrán ízek kedvelőinek.

Az olaszos fűszerkeverék és az olajbogyó igazán behozza a konyhába a hangulatot.

Jól illik hozzá a paradicsom, feketeerdei sonka és a mozarella is.

Jobban nem is indulhatna a reggel, különösen úgy, hogy egy tartalmas, gluténmentes, laktózmentes és szénhidrát csökkentett finomságról van szó.

Hozzávalók:

200 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g

3 g Szafi Reform himalája só Itt elérhető: Szafi Reform Himalaya Kristálysó fehér finomszemcsés 500g

2 g Szafi Reform olaszos fűszerkeverék Itt elérhető:  Szafi Reform Paleo olaszos fűszerkeverék 50g

3 db M-es tojás

3 db M-es tojásfehérje

50 g szoba hőmérsékletű cocomas (kókuszkrém, kókusztejszín) Én ezt használtam: Cocomas Natur Kókuszkrém 200ml

20 g almaecet Én ezt használtam: Byodo Bio Almaecet 500ml

50 g langyos víz

45 g aprított fekete olajbogyó

+15 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g

Sütés előtti kenéshez:

5 g tojássárga

10 g víz

Szóráshoz:

10 g magkeverék  Én ezt használtam: Natur-Food Saláta Magkoktél 50g

– bármilyen maggal megszórható, vagy tejfogyasztóknak reszelt sajttal is nagyon nagyon finom lehet!

Tészta elkészítése:

Mérjük ki egy edénybe a hozzávalókat (a liszt és az olajbogyó kivételével), jó alaposan keverjük el kézi habverővel, majd keverjük bele az olajbogyót,  adjuk hozzá a lisztet és jó alaposan gyúrjuk csomómentesre.

Nagyon lágy, ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után, lisztezett felületen lesz formázható.

Pihentessük a tésztát 15 percig.

Ezalatt béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

Keverjük össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel.

Mérjük ki a szóráshoz a magkeveréket.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő darabra.

Szintén lisztes felületen gombócozzuk ki a tésztadarabokat, majd egyenként formázzunk belőlük bucikat.

Rakjuk őket a tepsire.

Kenjük le a tojással és szórjuk rá a magkeveréket.

Sütése:

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 45 percig süssük.

Rácson hagyjuk kihűlni.

A bucik sütés után kissé ropogósak de később bepuhulnak.

Az alap recept Szafi recept, az elkészült termék saját készítés a képpel együtt.

  • Date: 2018-10-27

RELATED PROJECTS

Értesülj akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozás a Lifestylexpress hírleveleire


MIT KERESEL?