Hogy ne mindig a hagyományos kifli, zsemle, kenyér formák süljenek, erre a bagett forma jó választásnak bizonyul.
Én kifejezetten kedvelem, amikor magokkal van vegyítve és roppannak, ami ennek a puha tésztájú receptnek a különlegességét adja.
Ha már magok, akkor az olyan egészségesnek is tűnik, de ez a szénhidrát csökkentett, gluténmentes, laktózmenetes bagett nem csak annak tűnik, hanem az is, így bátran fogyaszthatják cukorbetegek és IR-ek is.
A tetejére is szórhatunk magokat, de ha kókuszolajat használunk, akkor könnyen leperegnek róla, így tojással is lekenhetjük a kicsi kenyérkéket.
Hozzávalók:
150 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartlamú kenyér és péksütemény lisztkeverék Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g
3 g Szafi Reform himalaya só Itt elérhető: Szafi Reform Himalaya Kristálysó fehér finomszemcsés 1000g
30 g saláta magkeverék Én ezt használtam: Kalifa Saláta Magkeverék 50g
10 g szezámmag
10 g lenmag
20 g 100%citromlé Én ezt használtam: Biorganik Bio Citromlé 100% 1000ml
2 db M-es tojás (104 g)
130 g víz
+ 6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz Itt elérhető: Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú Kenyér és Péksütemény Lisztkeverék 1000g
+ 1 g Szafi Reform kókuszolaj a sütés előtti kenéshez Itt elérhető: Szafi Reform Kókuszolaj-Kókuszzsír 1000ml
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük egybe őket és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit és készítsük elő a kenéshez az olajat.
Ha van bagettsütő formánk abban is süthetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük 12 cm hosszú rudakat. (Nagyon kicsinek tűnhetnek, de sütés közben nagyra fognak nőni.)
Rakjuk őket a tepsire, egymástól távol, majd vágjuk néhány helyen be a tetejüket és kenjük le őket az olajjal.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 45 perc.
Ha kisültek a bagettek, tegyük őket rácsra és hagyjuk kihűlni.
A 6 db bagett súlya kihűlve 350 g lett.
Az alap recept Szafi recept, az elkészült termék saját készítés a képpel együtt.