Kedves Vásárló!

Tájékoztatunk, hogy a kiszállítás 2022.10.29. (szombat) és 2022.11.01. (kedd) között SZÜNETEL.
Megértésed köszönjük!

Tojástekercs Madársalátával Francia Kerti Öntettel

Tojástekercs Madársalátával Francia Kerti Öntettel

A tojás is azon ételek közé tartozik, aminek a felhasználása igen sokrétű.

A tekercsben elkészített változat is tartogat magában változatosságot. Én most sonkával készítettem, na meg sajttal, remélve, hogy megolvad, amikor a meleg, sült tojásra teszek belőle és feltekerem.

De gazdagítható gombával vagy más zöldségekkel, sőt, én még találkoztam házi kolbásszal készített változattal is.

A salátákban van, aki az íze nincs zöldségeket látja, pedig ezek is izgalmasak tudnak lenni. Ezzel az intenzív öntettel jó párost alkotnak.

Tojástekercs hozzávalói

10 tojás

1 teáskanál cukormentes ételízesítő Én ezt használtam: Éden Prémium Sómentes Ételízesítő 250g

1 teáskanál himalaya só Én ezt használtam: Naturmind Himalaya Kristálysó Finom Fehér 500g

2 evőkanál kölesliszt Én ezt használtam: Éden Prémium Kölesliszt 500g

1 kis pohár tejföl

petrezselyem

30 dkg pulykasonka (kb. 20 szelet)

30 dkg trappista sajt (kb. 20 szelet)

 

Elkészítés:

Az egész tojásokat jó habosra felverjük. Beletesszük az ételízesítőt, a sót, a lisztet és a tejfölt.
Ízlés szerint petrezselymet is keverhetünk bele.

Jól összekeverjük, sütőpapírra öntjük egy nagyobb méretű tepsibe, és 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük. Ha fogpiszkálóra nem ragad rá, akkor jó.

Közben előkészítjük a vékonyra szeletelt sonkát és sajtot, hogy gyorsan a kisült tojásra tudjuk rakni. Ha elkészült a tojás, leszedjük a sütőpapírról és rárakjuk a sonkát, erre pedig a sajtot. Gyorsan és szorosan feltekerjük, bebugyoláljuk a sütőpapírba, majd kéztörlőbe, hogy jó melegen legyen, és megolvadjon benne a sajt .

Ha kihűlt, hűtőszekrénybe rakjuk, majd lehet szeletelni.

Madársaláta francia kerti öntettel

A salátához

10 dkg madársaláta

1 kis fej lila hagyma

Az öntethez

4 ek olívaolaj (extra szűz) Én ezt használtam: Bertolli Olivaolaj Extra Vergine Gentile 500ml

5 ek tárkonyecet

1 gerezd fokhagyma

10 dkg paradicsom

0.5 db zöldpaprika

0.5 kis db vöröshagyma

9 levél bazsalikom

1 csokor petrezselyem

só ízlés szerint Én ezt használtam: Naturmind Himalaya Kristálysó Finom Fehér 500g

bors ízlés szerint (frissen őrölt) Én ezt használtam:Erdészné Konyhája Őrölt Feketebors 20 g

1 dl olívaolaj Én ezt használtam: Bertolli Olivaolaj Extra Vergine Gentile 500ml

Elkészítés

  1. A lila hagymát cikkekre vágjuk.
  2. Tálra tesszük a salátát, tetejére az újhagymát.
  3. Az öntettel áthúzzuk.

Az öntet készítése: 

  1. A leveleket apróra, a zöldségeket kockára vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót az 1 dl olívaolaj kivételével összeturmixoljuk.
  3. Amikor krémszerűvé összeállt a dresszing, kóstolunk és az olívát is hozzáadjuk.

 

 

  • Date: 2018-11-15

RELATED PROJECTS

Értesülj akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozás a Lifestylexpress hírleveleire


MIT KERESEL?