olajosmagok
Az olajos magvak, csonthéjasok olyan superfoodok, melyeket nyugodt szívvel beilleszthetünk az egészséges étrendbe. Egészséges, tápanyagokban gazdag, finom és nassolnivalónak sem utolsó! Az olajos magvaknak, dióféléknek számos pozitív hatása van a szervezetünkre, sok antioxidáns, vitamin és jótékony zsiradék is található bennük. Közismerten gyulladáscsökkentő hatásúak, rendszeres fogyasztásukkal csökkenti lehet a vér koleszterinszintjét, a vérnyomást, védik a szív- és érrendszert. Nemrég elvégzett vizsgálatok pedig azt is kimutatták, hogy fogyasztásuk csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. A diófélék és olajos magvak nagyszerűen hozzájárulhatnak bizonyos krónikus betegségek megelőzéséhez, illetve a kialakulásuk rizikójának csökkentéséhez. kisebb lesz az esélye például emésztési zavarok, az ízületi panaszok, a csontritkulás, vagy a demencia kialakulásának.