A neve ellenére inkább szürkés árnyalatú, íze pedig enyhén borsos.
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Aromás íze miatt kiváló hideg salátákba és levesbe.
A zöld lencse kevesebb keményítőt tartalmaz, ezért könnyebben emészthető és hamar elkészíthető. Nem szükséges áztatni, hideg vízben tegyük fel főni és 25 perc alatt el is készül.
Glikémiás indexe: 25
A természetben előforduló formájában gluténmentes.
Tápanyagtartalom:100g-ban átlagosan
(kJ / kcal) 1664/398
Fehérje (g / 100 g) 22,0
Szénhidrát (g / 100 g) 74,2
Zsír (g / 100 g) 1,5
Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium
Vitamin: B1, B2, B6
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.