Kedves Vásárló!

Tájékoztatunk, hogy a kiszállítás 2022.10.29. (szombat) és 2022.11.01. (kedd) között SZÜNETEL.
Megértésed köszönjük!

Nature Cookta Kókuszliszt 500g

Nature Cookta Kókuszliszt 500g

Lágyan aromás, édes sütemények, ételek természetes hozzávalója. A kókuszliszt az alapanyagok között hamar pótolhatatlan kedvencünkké válhat. Az ínycsiklandó csokis-déligyümölcsös összetevőjű dessszertek fantasztikus kiegészítője.Nagy utat tett meg a Dél-Amerika trópusi területein őshonos kókusz, mire a boltok polcaira került. A lehullott magok hónapokig meg tudják őrizni csírázó-képességüket a tengeren úszva. Ennek köszönheti elterjedését a világon és hogy a tudatos vásárlók konyhájában is helyet kaphatott őrleménye.

A Nature Cookta Kókuszliszt a reformélelmiszer kínálat fontos szereplője, beilleszthető számos diétába (például a paleolit, vegán, vegetáriánus étrendbe is). Vegyszerek nélkül kókuszhúsból készítik. Szárítás és zsírtalanítás után finomra őrlik. Így kapják a krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú lisztet, mely sokoldalúan felhasználható.

A trópusokon élőknek nagyon sokat jelent a kókuszpálma és termése, a belőle készített liszt pedig nagy segítség a vegetáriánusok, a vegánok, a pcos-ok konyhájában.

A Nature Cookta Kókuszliszt egy sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre.

A muffinoknál, süteményeknél és az amerikai palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel (például gesztenyeliszttel, mandulaliszttel vagy tápiókaliszttel) keverve használni. Ha 100%-ban szeretnénk kókuszlisztet alkalmazni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik, valamint a búzaliszthez hasonlítva rövidebb ideig kell sütni.

Finom aromája ételeinknek különleges ízt kölcsönöz. A Nature Cookta Kókuszliszt nem édesített, de a kókusz édes ízének köszönhetően az ételeink kevesebb cukrot vagy édesítőt igényelnek a receptben szereplő mennyiséghez képest.

Használhatjuk levesek, szószok, gyümölcsturmixok készítéséhez, főzelékek sűrítésére is. Nagyon jól kihangsúlyozza a vanília és a csokoládé ízét. Szórhatjuk müzlire, vagy reggelire mindössze 5 perces előkészülettel fenséges kókuszpalacsintával lephetjük meg magunkat vagy a család tagjait.

Kiszerelés: 500 g

Egységár: 2,92.-/g

1.460 Ft

  • Márka: Nature cookta
  • Mentes: gluténmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, laktózmentes, paleo, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán
Cikkszám: NCKL500 Kategóriák: ,

Lágyan aromás, édes sütemények, ételek természetes hozzávalója. A kókuszliszt az alapanyagok között hamar pótolhatatlan kedvencünkké válhat. Az ínycsiklandó csokis-déligyümölcsös összetevőjű dessszertek fantasztikus kiegészítője.Nagy utat tett meg a Dél-Amerika trópusi területein őshonos kókusz, mire a boltok polcaira került. A lehullott magok hónapokig meg tudják őrizni csírázó-képességüket a tengeren úszva. Ennek köszönheti elterjedését a világon és hogy a tudatos vásárlók konyhájában is helyet kaphatott őrleménye.

A Nature Cookta Kókuszliszt a reformélelmiszer kínálat fontos szereplője, beilleszthető számos diétába (például a paleolit, vegán, vegetáriánus étrendbe is). Vegyszerek nélkül kókuszhúsból készítik. Szárítás és zsírtalanítás után finomra őrlik. Így kapják a krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú lisztet, mely sokoldalúan felhasználható.

A trópusokon élőknek nagyon sokat jelent a kókuszpálma és termése, a belőle készített liszt pedig nagy segítség a vegetáriánusok, a vegánok, a pcos-ok konyhájában.

A Nature Cookta Kókuszliszt egy sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre.

A muffinoknál, süteményeknél és az amerikai palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel (például gesztenyeliszttel, mandulaliszttel vagy tápiókaliszttel) keverve használni. Ha 100%-ban szeretnénk kókuszlisztet alkalmazni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik, valamint a búzaliszthez hasonlítva rövidebb ideig kell sütni.

Finom aromája ételeinknek különleges ízt kölcsönöz. A Nature Cookta Kókuszliszt nem édesített, de a kókusz édes ízének köszönhetően az ételeink kevesebb cukrot vagy édesítőt igényelnek a receptben szereplő mennyiséghez képest.

Használhatjuk levesek, szószok, gyümölcsturmixok készítéséhez, főzelékek sűrítésére is. Nagyon jól kihangsúlyozza a vanília és a csokoládé ízét. Szórhatjuk müzlire, vagy reggelire mindössze 5 perces előkészülettel fenséges kókuszpalacsintával lephetjük meg magunkat vagy a család tagjait.

Összetevők:

100% kókuszliszt

Átlagos tápérték 100 g-ban:
energia: 1339 kJ/320 kcal
zsír: 12 g
amelyből telített zsírok: 11 g
szénhidrát: 9 g
amelyből cukor: 9 g
rost: 50 g
fehérje: 19 g
só: 0 g

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.

Additional Information

Weight 500 g

Tudástár

A kókusz termesztése és történelme

A gyümölcs nem csak összetevőiben, hanem kapcsolódó történelmében, hiedelmeiben is különleges. A termés termékenységi szimbólum mivoltát Balin manapság is annyira komolyan veszik, hogy a nőknek nem szabad megfogniuk a kókuszdiót, nehogy még több gyerek szülessen a szigeten. A portugál felfedezők három csíranyílása miatt vigyorgó majomarcot láttak benne, s a cocos, azaz grimasz szót használtak erre a ,,dióra”.

Az egyszikűek osztályába tartozó kókuszpálma termése a virágzás után 400 nappal érik meg. Betakarítására különböző trükköket vetettek be az idők során. A rövid törzsű fajták ültetése mellett Indonéziában szedésére majmokat tanítanak be, hogy ezt a nem egyszerű műveletet megkönnyítsék. Ahhoz, hogy a friss kókuszhoz juthassunk, a helyiek szerint segítségül hívhatjuk a pálmatolvaj nevű földi remeterákot, mely erőteljes ollóival könnyedén feltöri a csodaszert rejtő kemény héjat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nature Cookta Kókuszliszt 500g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Termékajánló

Értesülj akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozás a Lifestylexpress hírleveleire


MIT KERESEL?