Kedves Vásárló!

Tájékoztatunk, hogy a kiszállítás 2022.10.29. (szombat) és 2022.11.01. (kedd) között SZÜNETEL.
Megértésed köszönjük!

Leckers Bio Teljes Kiőrlésű Szárított Kovász 30g

Leckers Bio Teljes Kiőrlésű Szárított Kovász 30g

Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez. Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek.

A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez. Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni. Alaprecept 1,5 kg rozskenyérhez: 1kg rozsliszt, 2 tasak szárított kovász, 750 ml langyos víz, 2-3 tk. só,20g száraz élesztő. Elkészítési javaslat.: A száraz hozzá-valókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük kb. 2 órát pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk. Világos kenyér: nem elő- melegített sütőbe tesszük és kb.180-200 fokon 80 percig sütjük. Sötét kenyér: a tésztát plusz 1 órát pihenni hagyjuk, a 250 fokra előmelegített sütőben 20 percig „elősütjük”, aztán további 90 percig 180 fokon kisütjük. Tipp: helyezzünk egy tál vizet a sütőbe.

Kiszerelés: 30g

Egységár:14.-/g

770 Ft

  • Márka: Leckers
  • Mentes: bio, cukormentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, laktózmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán
Cikkszám: LBTKSZK30 Kategória:

Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez. Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek.

A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez. Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni. Alaprecept 1,5 kg rozskenyérhez: 1kg rozsliszt, 2 tasak szárított kovász, 750 ml langyos víz, 2-3 tk. só,20g száraz élesztő. Elkészítési javaslat.: A száraz hozzá-valókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük kb. 2 órát pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk. Világos kenyér: nem elő- melegített sütőbe tesszük és kb.180-200 fokon 80 percig sütjük. Sötét kenyér: a tésztát plusz 1 órát pihenni hagyjuk, a 250 fokra előmelegített sütőben 20 percig „elősütjük”, aztán további 90 percig 180 fokon kisütjük. Tipp: helyezzünk egy tál vizet a sütőbe.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.

Additional Information

Weight 30 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Leckers Bio Teljes Kiőrlésű Szárított Kovász 30g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Termékajánló

Értesülj akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozás a Lifestylexpress hírleveleire


MIT KERESEL?