Ökológiai gazdálkodásból származó teljes rozsból készült szárított kovász. 100 % bio rozslisztből készült kovász, ajánljuk kenyér- és zsemle-készítéshez. Kiváló struktúrát, teljes és friss ízt ad minden vegyes és teljes kiőrlésű kenyérnek.
A kovászos tészta majdnem 4000 éve létezik. Már az egyiptomiak erjesztettek gabona pépet kovászos tésztához, egy laza lepénykenyérhez. Tipp: ha szeretnék szép fényesre varázsolni a friss kenyér tetejét, akkor sütés után a forró kenyeret enyhe sós vízzel kell bekenni. Alaprecept 1,5 kg rozskenyérhez: 1kg rozsliszt, 2 tasak szárított kovász, 750 ml langyos víz, 2-3 tk. só,20g száraz élesztő. Elkészítési javaslat.: A száraz hozzá-valókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük kb. 2 órát pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk. Világos kenyér: nem elő- melegített sütőbe tesszük és kb.180-200 fokon 80 percig sütjük. Sötét kenyér: a tésztát plusz 1 órát pihenni hagyjuk, a 250 fokra előmelegített sütőben 20 percig „elősütjük”, aztán további 90 percig 180 fokon kisütjük. Tipp: helyezzünk egy tál vizet a sütőbe.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.