A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani.
Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés szabályozására is használható.
Szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek vérnyomáscsökkentő hatása miatt is javasolt. A legtöbb eszenciális zsírsavat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet.
Ajánljuk önmagában, joghurthoz, kefírhez, süteményekbe, tejbe, gyümölcslébe…
A könnyebb emészthetőség érdekében ajánlott a lenmagot megőrölni és ilyen formában hozzáadni az ételekhez.
Glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. A mindennapi étrendbe való illesztése magas esszenciális zsírsav-tartalma miatt is ajánlott.
Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan
(kJ / kcal) 1554 / 371
Fehérje (g / 100 g) 22,9
Szénhidrát (g / 100 g) 5,9
Zsír (g / 100 g) 29,9
Élelmi rost (g / 100 g) 32,2
Ásványi anyagok: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór, mangán, szilícium, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, króm.
Vitamin: A, B, C, D, E
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.