Nagy fehérjetartalmú méregtelenítő vitamin-komplex.
A magas antioxidáns tartalmáról jól ismert Spirulina algák élőhelyei a természetes élővizek, de – miután a növény a fotoszintézis során önmagát sokszorozza meg – mesterséges körülmények között is sikerrel termesztik. Nincs még egy olyan növény, amely ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák szinte minden vitamint és 41 féle ásványi anyagot tartalmaznak.
A Spirulinának nincs erős sejthártyája, ezért szervezetünk könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Fehérjékben rendkívül gazdag, amelyek mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazzák, ezeket a szervezetünk nem képes önmagától előállítani. Számos magasan koncentrált vitamint és ásványt is biztosít számunkra, a sportolók között pedig nagy mennyiségű vitamin és fehérjetartalma teszi népszerűvé. Több B1-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej és jelentős szerepe van az A, a B2-, a B6- és a B9(folsav) a C-, a D- és az E-vitamin, valamint a kalcium és a vas szervezetbe juttatásában.
A Spirulina hatékony méregtelenítő, amely a tenger gyógyító erejét hordozza magában, ezért az Amerikai Egyesült Államokban hosszú ideje az egészség-slágerlista élén áll. Az algákat a rendkívül kíméletes porlasztásos technológiával szárítják és szigorúan ellenőrzött körülmények között őrlik porrá, így megőrzi eredeti hatóanyagait.
Jellemzők:
– Haj és körömállapot javító hatású
– Allergia ellenes hatású
– Veseműködés javító hatású
– Szemvédő, szemgyógyító hatású
– Légzőszerv, tüdő támogató, tisztító hatású
– Érrendszer javító, szívegészség támogató
– Májműködés javító, immunerősítő
– Vércukorszint csökkentő
– Agyműködés serkentő
– Öregedést késleltető hatású
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, erős fénytől védve, tilos lefagyasztani
Kiknek ajánlott a spirulina napi szedése?
- fáradékonysággal küzdőknek
- tápanyagszegény étrenden élő gyermekeknek
- emésztési problémákkal küzdőknek
- sportolóknak
- túlsúllyal küzdőknek
- allergiásoknak
- tanulóknak (fokozott szellemi igénybevétel esetén kitűnő tápanyagforrás)
- extra tápanyagforrást igénylő vegánoknak/vegetáriánusoknak
Felhasználási javaslat (Ajánlott napi bevitel):
- 3-10 g (1-3 teáskanál) levesekbe, salátákba, gyümölcs- és zöldséglevekbe. Fontos, hogy a spirulinát legfeljebb 40° C meleg ételekbe használjuk, vagyis már a tányérra felszolgált levesre szórjuk.
- Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Az ajánlott napi bevitelt túllépni nem javasolt. Gyermekektől távoltartandó!
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia | 1469 | Kj |
337 | kcal | |
Zsír | 0,8 | g |
– telitett zsír | 0,4 | g |
Szénhidrát | 12,8 | g |
– cukor | 3,1 | g |
Rost | 6,4 | g |
Fehérje | 65,3 | g |
Nátrium | 3 | g |
Hatóanyagok:
A vitamin 1204 μg
B2 vitamin (Riboflavin) 0,3 mg
- B6 vitamin 0,7 mg
Magnézium 259 mg
- Vas 53,2 mg
Króm 22 µg
Származási hely: Kína
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a vállalkozásunk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.