Tipikus egyszerű de nagyszerű recept arra az esetre, amikor tényleg nincsen időnk a konyhában állni.
Hálás dolog, amikor néhány perc alatt összeállítod a fogást és a sütő elvégzi a többi feladatot helyetted, teszi mindezt a lassú felszívódású édesburgonyával és a fehérjében gazdag hússal párosítva.
hozzávalók / 4 adag
0.8 kg sertés rövidkaraj (8 szelet)
4 db édesburgonya
2 fej fokhagyma
1.5 dl kókusztejszín, például: Delcoco kókusztejszín 200ml
4 ek olívaolaj, én ezt használtam: Byodo Bio Olivaolaj Extra Natív 750ml
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint, én ezt használtam: Éden Prémium Parajdi só 1000 g
bors ízlés szerint, én ezt használtam: Erdészné Konyhája Őrölt Feketebors 20 g
1 csokor majoranna, én ezt használtam: Erdészné Konyhája Morzsolt Majoranna 10g
15 dkg mozzarella
15 dkg cheddar sajt
vaj ízű olajspray, én ezt használtam: Best Joy Cooking Olaj Spray Vaj Ízű 250 ml
Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a kivajazott tepsi aljára tesszük, közé szórjuk a megpucolt fokhagymát, meghintjük a majoránnával, valamint sózzuk, borsozzuk.
Közben a karajszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és szintén sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Ezután a tepsibe kerülnek.
A kókusztejszínt a tepsi aljára öntjük, a reszelt sajt-keverék felét a tetejére szórjuk.
Lefóliázva, 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen egy óráig sütjük, majd a fólia levétele után rászórjuk a maradék sajtkeveréket, és még 20 percig sütjük.
A kész ételt friss petrezselyemlevéllel díszítjük.