Kedves Vásárló!

Tájékoztatunk, hogy a kiszállítás 2022.10.29. (szombat) és 2022.11.01. (kedd) között SZÜNETEL.
Megértésed köszönjük!

Édesburgonya ágyon sült sajtos karaj

Édesburgonya ágyon sült sajtos karaj

Tipikus egyszerű de nagyszerű recept arra az esetre, amikor tényleg nincsen időnk a konyhában állni.

Hálás dolog, amikor néhány perc alatt összeállítod a fogást és a sütő elvégzi a többi feladatot helyetted, teszi mindezt a lassú felszívódású édesburgonyával és a fehérjében gazdag hússal párosítva.

hozzávalók / 4 adag

0.8 kg sertés rövidkaraj (8 szelet)

4 db édesburgonya

2 fej fokhagyma

1.5 dl kókusztejszín, például: Delcoco kókusztejszín 200ml

4 ek olívaolaj, én ezt használtam: Byodo Bio Olivaolaj Extra Natív 750ml

1 csokor petrezselyem

só ízlés szerint, én ezt használtam: Éden Prémium Parajdi só 1000 g

bors ízlés szerint, én ezt használtam: Erdészné Konyhája Őrölt Feketebors 20 g

1 csokor majoranna, én ezt használtam: Erdészné Konyhája Morzsolt Majoranna 10g

15 dkg mozzarella

15 dkg cheddar sajt

vaj ízű olajspray, én ezt használtam: Best Joy Cooking Olaj Spray Vaj Ízű 250 ml

Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a kivajazott tepsi aljára tesszük, közé szórjuk a megpucolt fokhagymát, meghintjük a majoránnával, valamint sózzuk, borsozzuk.

Közben a karajszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és szintén sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Ezután a tepsibe kerülnek.

A kókusztejszínt a tepsi aljára öntjük, a reszelt sajt-keverék felét a tetejére szórjuk.

Lefóliázva, 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen egy óráig sütjük, majd a fólia levétele után rászórjuk a maradék sajtkeveréket, és még 20 percig sütjük.

A kész ételt friss petrezselyemlevéllel díszítjük.

  • Date: 2018-11-15

RELATED PROJECTS

Értesülj akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozás a Lifestylexpress hírleveleire


MIT KERESEL?